Na czym polega dokładnie ta ustawa. Wiem, że przez to banki nie chcą dawać kredytów walutowych, czy faktycznie one już niedługo nie będą dostępne w ogóle w Polsce?
Spread z angielskiego to chyba rozprzestrzeniać się, więc miałoby to sens.
Na czym polega dokładnie ta ustawa. Wiem, że przez to banki nie chcą dawać kredytów walutowych, czy faktycznie one już niedługo nie będą dostępne w ogóle w Polsce?
Spread z angielskiego to chyba rozprzestrzeniać się, więc miałoby to sens.
To rozszerzenie dotychczasowych działalności na jeszcze większą skalę. Wiele polskich banków ma w planach takie właśnie rozszerzenie![]()
Kredka, głupszej interpretacji nie słyszałem, sory ale za ten post powinni Cię zlinczować (ale nie mnie oceniać). Ustawa antyspredowa dotyczy walut, a w przypadku banków konkretnie kredytów walutowych. Tutaj w wikipedii masz fajnie to wyłumaczone pl.wikipedia.org/wiki/Kantor_internetowy
Dzięki ustawie antyspreadowej możemy wymieniać walutę taniej, bo pozwala ona kantorom na wprowadzenie korzystniejszych kursów i obniżenie spreadu. Klient może więc wybrać kantor oferujący najlepsze warunki. To bardzo korzystne m.in. dla osób posiadających kredyt w walucie. Ja od momentu wprowadzenia ustawy antyspreadowej zaoszczędziłam już sporo pieniędzy, wymieniając przez Internet. Teraz regularnie dokonuję transakcji przez platformę Amronet.pl gdzie w miejsce spreadu jest wprowadzona stała, niska prowizja 0,2%.