+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Kruczki i haczyki w umowie kredytowej BPH

laik
    Gość

Kruczki i haczyki w umowie kredytowej BPH

Witam wszystkich. Mam zamiar wziąć kredyt hipoteczny w banku BPH (dawny GE MONEY). Mam prośbę jeśli ktoś brał kredyt w którymś z tych banków i posiada przykładową umowę na kredyt i mógłby przesłać ją oczywiście bez danych na maila tak dla wiadomości co w niej jest zawarte i jakie są kruczki prawne to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki

looking
    Gość
    Fakt że do momentu podpisania umowy wszystko wygląda profesjonalnie , jak zwykle jednak diabeł tkwi w szczegółach umowy.
    Po pierwsze : Szczególnie radzę zwrócić uwagę na wysokość marży która okazuje się być o wiele wyższa niż w rzeczywistości : pracownicy banku niechętnie pokazują samą marżę, zawsze kamuflują ją razem z liborem który może nie być aktualny więc wydaje się że marża jest niższa niż w rzeczywistości. Przy porównaniu marży z innymi bankami wychodzi na jaw że jest wyższa o 0,2-0,3%.
    Po drugie : kursy walut są niekorzystne !!! zdzierają z klientów na spreądzie

Po trzecie : przy kredytach hipotecznych we frankach należy zwrócić uwagę na punkt w umowie dotyczący opłaty manipulacyjnej od różnicy między kwotą zadłużenia a 80%(!!) wartości nieruchomości!! Żaden bank nie praktykuje czegoś takiego , przynajmniej nie wśród tych z którymi się spotkałem. A - z GE/BPH nie dość że zaniżają wartość nieruchomości to jeszcze narzucają własną wycenę która sama w sobie zaniża wartość.

Za nic w świecie nie bierzcie tam kredytu!!!

+ Odpowiedz w tym wątku