Co waszym zdaniem jest lepszym rozwiązaniem i na czym można się lepiej dorobić? Oszczędzanie czy inwestowanie wciąż w nowe i nowe rzeczy? Ja raczej skłaniałabym się ku oszczędzaniu, bo jestem zbyt strachliwą osobą.
Co waszym zdaniem jest lepszym rozwiązaniem i na czym można się lepiej dorobić? Oszczędzanie czy inwestowanie wciąż w nowe i nowe rzeczy? Ja raczej skłaniałabym się ku oszczędzaniu, bo jestem zbyt strachliwą osobą.
Przy oszczędzaniu masz 0 ryzyka, tylko czerpiesz zysk, ale te kwoty nie są ogromne. Natomiast inwestując ponosisz ogromne ryzyko, ale może to się opłacić, bo za jednym razem możesz zgarnąć ogromną kwotę.
Lepiej inwestować, bo jak to mówią jest ryzyko jest zabawa. Bez ryzyka nie zarobisz i nic nie zyskasz niestety. Na oszczędzaniu dużo nie dasz rady zyskać. Musisz więc wybrać.
Tylko nie każdy umie ryzykować i inwestować. Wpieprzyć kasę w coś jest łatwo, ale nie zawsze da się tak łatwo wyciągnąć. Mój znajomy postanowił grać na giełdzie, bo zachłysnął się na demie jakiegoś tam pseudoforexa i w miesiąc 10 000 zł...
Przetracił
Sam musisz się ocenić - czy jesteś zdolny do inwestowania czy jednak wolisz oszczędzać. Wiadome, że oszczędzanie jest w 100% bezpieczne, jednak nie da takiego zysku jak udana inwestycja. Do Ciebie należy decyzja. Ja osobiście zawsze inwestuję nadmiar pieniędzy i jak na razie dobrze na tym wychodzę.