Polecicie mi jakąś dobrą lokatę tak żebym mogła wsadzić 10 000 zł i coś tam za rok na tym zarobić? Ile by nie było to chyba lepiej to wsadzić na lokatę niż na przykład trzymać w skarpetce![]()
Polecicie mi jakąś dobrą lokatę tak żebym mogła wsadzić 10 000 zł i coś tam za rok na tym zarobić? Ile by nie było to chyba lepiej to wsadzić na lokatę niż na przykład trzymać w skarpetce![]()
W Avivie ostatnio słyszałem o 12% lokacje, ale nie wiem czy jest jeszcze aktualna ta oferta. Wtedy mogłabyś w rok zarobić te 1,2 tys zł więc to już można nazwać jakimś tam zarobkiem.
Ale pewnie to 12% nie możesz wziąć na rok, tylko na 3 miesiące do kwoty 5000 zł, czyli zarobisz 150 zł (nie wiem czy to jest netto czy brutto). Te lokaty to śmiech na sali - tyle wam powiem.
Według mnie nie ma sensu umieszczania takiej sumy na lokacie - lepiej w coś zainwestować, bo 1200zł za rok to niezbyt duże pieniądze.
Jedną z ciekawych opcji dostępnych akurat wśród ofert lokat wielu banków i innych instytucji finansowych, jest między innymi lokata w SKOK Wołomin (nie Stefczyka!).
Oprocentowanie: 5,8 - 6,0%. Sporo.
Instytucja zaufana. Mój kolega ma tam lokatę już od roku, jest bardzo zadowolony. Na innych forach finansowych też widzę pozytywne opinie.
Gdybym miała trochę wolnej gotówki, sama bym się zdecydowała. No cóż - u mnie życie toczy się "od pierwszego do pierwszego", bez oszczędzania i odkładania na koncie
.
Ja brałem lokatę w Idea Bank. Mają oprocentowanie ok 5% więc jedno z większych. Przeglądając internet natknąłem się na stronę o lokatach i tam znalazłem ofertę.Takich stron w sumie dużo w internecie. Więc wystarczy poszukać.
Można na lokatę ale jest też cos takiego i sobie policz w kalkulatorze ile wyciągniesz po roku albo napisz do nich to Ci powiedzą klub - inwestorów fajne jest to ze nie zapisujesz sie do kolejnego banku i nikt Cie nie meczy telefonami z kolejnymi ofertami![]()
No te telefony to czasem rzeczywiście spory problem.
Co do lokat to najlepiej samemu sprawdzić co w trawie piszczy namoneye.pl/ranking-lokat-bankowych Tam jest ranking lokat- wszystko pokazane jaki bank co oferuje itp.