Witam
Czy waszym zdaniem wato będzie brać kredyt Mieszkanie dla Młodych czy też raczej zdecydujecie się na tradycyjny w banku? Cała akcja będzie pewnie objęta ścisłymi warunkami i kto wie jakie będą konsekwencje, gdy ktoś ich nie dotrzyma.
Witam
Czy waszym zdaniem wato będzie brać kredyt Mieszkanie dla Młodych czy też raczej zdecydujecie się na tradycyjny w banku? Cała akcja będzie pewnie objęta ścisłymi warunkami i kto wie jakie będą konsekwencje, gdy ktoś ich nie dotrzyma.
To wszystko wyjdzie w praniu - jeszcze sporo się pozmienia nim MDM u nas zagości. A więc trzeba czekać i od czasu do czasu spoglądać jak to wszystko idzie. Ja póki co jestem optymistycznie nastawiona i mam nadzieję, że to się nie zmieni.
No wg mnie - wiadomo, ze warto. Zawsze to jakas czesc rat splaci panstwo polskie - a nie tylko my - szarzy, zwykli obywatele. Zawsze kazda, nawet najdrobniejsza ulga, jest godna wykorzystania:> Zawsze grosz do grosza...a w przypadku MDM - to juz jest ladna sumka, ktora mozna zaoszczedzic:>
No zostaly jeszcze tylko 3 miesiace, bo przeciez program MDM ma ruszac od 1 stycznia 2018 roku. A tutaj co? wszystko jest jeszcze w powijakach, nic nie ustalone, nic na 100% nie wiadomo...pewnie znow bedzie jakas obsuwa;/
Jednak obsuwa?! Ej no, bez jaj! To w Polsce nie mozna zrobic nic naprawde porzadnie?! Nawet taki program, wspierany przez banki i Rzad polski - ma miec obsuwe?;/...masakra...
Kredyt to kredyt, który i tak zawsze jest obwarowany jakimiś warunkami i konsekwencjami prawnymi a jeśli program MDM ma cokolwiek ulepszyć a takie coś sugeruje to warto zaczekać...![]()
ja tez bym zaczekala, moze akurat bedzie to dobre rozwiazanie-zawsze lepszy wrobel w garsci niz golabek na dachu, a z kredytu normalnego czy objetego rzadowym projektem i tak bedzie sie tzreba bylo wywiazc-nie ma innego wyjscia