+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Plusy i minusy MDM

Anna
    Anna jest nieaktywny
    Member

Plusy i minusy MDM

Interesuję się tematem MDM, w Internecie można znaleźć wiele informacji na ten temat, jednak w większości znajduję same plusy takiego dofinansowania. Czy ktoś z was może przedstawić jakieś minusy MDM? Bo z pewnością jakieś są, więc lepiej być przygotowanym na wszelkie niedogodności

JamesWont
    JamesWont jest nieaktywny
    Junior Member Awatar JamesWont
    Plusem jest to, że dostaniesz kasę praktycznie za darmo. Słyszałem o kwotach do 50 000 zł, ale nawet 10 000 zł będzie ok.
    Minusy są takie, że mieszkanie nie może być zbyt duże i musi być koniecznie z rynku pierwotnego, więc zarobi na tym głównie developer.

Bankiszka
    Bankiszka jest nieaktywny
    Junior Member
    Cytat Zamieszczone przez Anna Zobacz posta
    Interesuję się tematem MDM, w Internecie można znaleźć wiele informacji na ten temat, jednak w większości znajduję same plusy takiego dofinansowania. Czy ktoś z was może przedstawić jakieś minusy MDM? Bo z pewnością jakieś są, więc lepiej być przygotowanym na wszelkie niedogodności
    minusami są te wymogi, ja np nie mogę już starać się o kredyt z mdm bo 5 lat temu miałam mieszkanie, które musiałam sprzedać bo wyjeżdżałam z kraju kiedy moja sytuacja finansowa była naprawdę zła a dziś już nie mogę ubiegać się o pomoc od państwa ...

tplowski
    tplowski jest nieaktywny
    Junior Member
    Program jest przeznaczony na zakup pierwszego mieszkania, stąd ta restrykcja.
    Dla mnie większym minusem jest, że banki podwyższyły nieco marże, żeby i tak wyjść na swoje.

+ Odpowiedz w tym wątku