Zarabiam około 5000 zł, uwzględniając to, że nie jestem w związku małżeńskim. Stąd pytanie, czy dostanę kredyt hipoteczny i jeśli tak, to na jaką wysokośc mogę liczyć, uwzględniając, że chciałbym to wziąć na 20 lat.
Zarabiam około 5000 zł, uwzględniając to, że nie jestem w związku małżeńskim. Stąd pytanie, czy dostanę kredyt hipoteczny i jeśli tak, to na jaką wysokośc mogę liczyć, uwzględniając, że chciałbym to wziąć na 20 lat.
"Czy dostanę kredyt" - To ile zarabiasz ma wpływ na to czy dostaniesz kredyt, ale niestety nie tylko zarobki są brane pod uwagę. Ważna jest także Twoja dotychczasowa historia kredytowa. Jeżeli nie jest dobra, wówczas zarobki będą mniej znaczące.
"Na jaką wysokość mogę liczyć?" - Z tym pytanie lepiej udać się do banku, a najlepiej do pośrednika kredytowego. Chcąc porównać oferty kilku banków będziesz miał sporo pracy, żeby odwiedzić oddziały banków które udzielają kredytów hipotecznych. Odnośnie pośrednika należy mieć pewną dozę nieufności, ponieważ może Ci przedstawić jako najbardziej korzystną ofertę banku od którego ma najlepszą prowizję. Idź do pośrednika - niech prawdę Ci powie, a później zweryfikuj otrzymane informacje bezpośrednio w banku. Pozdrawiam, Fisiek.