Witam
proszę o pomoc, powiedzcie mi co mam w tej chwili zrobić,
Ps pracuje w Anglii chce złożyć wniosek do PKO BP w UK zebrałem już wszystkie dokumenty, mam podpisana umowę przedwstępna mam odpisy z KW itp itd ale do samego końca czekałem z zaświadczeniem od pracodawcy bo ono ma najkrótszy termin ważności 1 miesiąc. Wzór zaświadczenia wydrukowałem ze stronki PKO jest ono w dwóch językach. I dałem pracodawcy, oni stwierdzili ze nie wypełniają takich pism bo jest na nim dużo informacji których oni nie znają (typu imiona rodziców PESELE REGONY NIPY itp ) wiec nie mogą wpisać tego i pod tym się podpisać, dałem im moje ID aby sobie spisali ale i tak stwierdzili ze i tak tego nie robią. Nawet z managerami gadałem i powiedzieli ze zawsze dają tylko list ze taki pracownik u nich pracuje od kiedy i ze na full time i czas nieokreślony i podają bardzo podstawowe zarobki roczne w tym liście i w razie pytań proszę dzwonić .. i to zawsze u nich wystarczało. Ale niestety inne procedury są w Polsce a inne w Anglii gdzie czlowiek nie musi nawet żadnych wniosków wypełniać . Jeśli chodzi o zarobki to PKO chce średniej miesięcznej z trzech ostatnich miesięcy. A pracodawca stwierdził ze nawet tego nie mógłby wpisać na tej formie ponieważ ja dostaje pieniądze tygodniowo wiec nie jest w stanie dokładnie obliczyć ile dostaje miesięcznie. I zarobki wpisał mi roczne bardzo podstawowe tzn nawet bez żadnych stałych dodatków. tylko za stawka godzinowa. rocznie zarabiam średnio ok 21000-22000 tys GBP co potwierdzają Pity i wageslipy a pracodawca wpisał mi 13000. co zdecydowanie zmniejszy moja zdolność kredytowa dla banku dam również moje pity i te wageslipy ale bank czy będzie zwracał uwagę na to?? czy tylko na to co pracodawca napisał. Dodam jeszcze ze w PKO Bp zaswiadczenie od pracodawcy koniecznie jest wymagana na druku bankowym. Czy da się jakoś załatwić aby przeszedł tylko list od pracodawcy?? a murze zrobić to w miarę szybko bo czas ucieka i terminy mnie gonią.