witam,
ja jutro podpisuje umowę
na decyzję kredytową czekałam 8 dni roboczych, czyli dokładnie tyle ile obiecała mi doradca kredytowy,
warunki takie jakie ustalone były na początku marża 1,35 prowizja 3,5 doliczona do kredytu - jeśli ktoś chce może ją zapłacić przy pierwszej racie dając dyspozycje ściągnięcia takiej kwoty z rachunku (ale, musi to być co najmniej 3 krotność ostatniej raty)
zaznaczę ze w czasie procesowania wniosku mój doradca był na urlopie (o którym ja byłam poinformowana na samym początku rozmów o kredyt, że musimy wszystkie papiery załatwić przed wyjazdem) - o decyzji poinformowała mnie inny pracownik, na maila dostałam wzór umowy i inne dokumenty do zapoznania się i nie było to dla nich żadnym problemem
mają duży plus za to
nie wiem czy to wynika z tego, że oboje z mężem jesteśmy "stałymi" klientami banku
ja mam u nich konto od ponad 10 lat mąż może od 5 lat
ale w porównaniu do innych banków w których składaliśmy wnioski WBK wymagał najmniej dokumentów, doradca sam na miejscu wypełnił wniosek i kwestionariusze osobowe
nie zmienili warunków umowy i dotrzymali terminu procesowania wniosku
jednym słowem bez niespodzianek
przyznam że pomimo, że jestem stałym klientem tego banku nie miałam o nich dobrego zdania, mój poprzedni oddział pozostawiał dużo do życzenia jeśli chodzi o czas załatwienia czegokolwiek (panie potrafiły w czasie obsługiwania klienta plotkować przez telefon - zdarzyło mi się to 2 razy osobiście)
kredyt załatwiałam w innym oddziale (oddział 23 we Wrocławiu) i może też dlatego tak to gładko poszło,
przyznam, że WBK był naszym manewrem zapasowym i początkowo złożyliśmy tam wniosek tylko,żeby uspokoić sprzedającego, że gdzieś kredyt dostaniemy
jednak po policzeniu wszystkich opłat dodatkowych w innych bankach - fundusze inwestycyjne dla obniżenia marży, prowadzenie płatnego konta do obsługi kredytu, dopłata przy uruchomieniu kredytu ewentualnych różnic kursowych + zmiana warunków już przy decyzji pozytywnej wyszło nam , że bezpieczniej będzie wziąć w WBKu
odradzam zdecydowanie składanie wniosków w banku Nordea rozpisałam się na ten temat w tamtym wątku, chyba, że ktoś lubi niespodzianki i ma świętą cierpliwość i stalowe nerwy no i nie chodzi spać przed 22
jak będzie z uruchomieniem kredytu dam znać
pozdrawiam wszystkich zadowolonych i niezadowolonych